Mixing & Mastering

 

Mixing

In de mixing fase van het productieproces wordt de sound en feeling van een muziekstuk bepaald. Deze fase kan soms meer tijd in beslag nemen dan de opnames zelf. De instrumenten krijgen tijdens deze fase een eigen plek in de eindmix. Een ongemixte track klinkt meestal rommelig en vaak dof/volgepropt. Een goed gemixte track klinkt helder, gebalanceerd en prettig om naar te luisteren.

 

Met alle plezier mixen wij de door uw aangeleverde opnames met onze moderne en professionele software en hardware.

 

 

Dit is online mogelijk via een (we-transfer) link, maar ook op locatie(bij het huren van de main controle room)

 

Het Mix process bij Poundcake Studios

•Het Balanceren van de sporen die zijn opgenomen

•Het verfijnen en EQ’en van elke individuele spoor( instrument of stem )

•Het pannen van de sporen om een stereo-beeld te creeeren

•Het toevoegen van Galm en Compressie en andere effecten om de orginele opnames technisch en creatief gezien te verbeteren

 

Mastering is het (tegenwoordig vaak digitaal) afwerken van een (geluid) mix naar een constante totaalklank. Hierbij wordt de verhouding tussen alle frequenties beluisterd en zichtbaar gemaakt en worden er met diverse hulpmiddelen (zoals een equalizer, hardware en software) kleine klankcorrecties gedaan.

 

Verder wordt er meestal met een compressor en een limiter voor gezorgd dat het geheel luider gaat klinken en de stillere gedeeltes dus niet wegvallen. Daarnaast wordt de volgorde van een muziekalbum definitief bepaald en worden de pauzes tussen de nummers aangebracht of worden nummers aan elkaar gezet. Ook wordt er in dit stadium vaak teruggegaan van 24 bit naar 16 bit, aangezien de cd een 16-bitsmedium is en de meeste digitale recorders intern met veel meer bits werken. Tot slot wordt de mix geschikt gemaakt om overal gedraaid te worden.

 

Wij bieden online mastering aan en de mogelijkheid om uw track te komen afluisteren in onze studio.

 

Neem contact op met het PoundCake team voor meer informatie.